Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde deltar vid Natos informella utrikesministermöte

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde deltar den 14 maj i en middag i samband med Natos informella utrikesministermöte i Berlin. Sverige har som partnerland bjudits in tillsammans med Finland.

Den 14 maj träffas Natos utrikesministrar för ett informellt möte i Berlin. Fokus för middagen kommer vara säkerhetsläget i Europa och stödet till Ukraina och Sverige och Finlands relation till Nato. Under mötet kommer Ann Linde redogöra för rapporten från de svenska säkerhetspolitiska överläggningarna som presenterades på fredagen.

I samband med det informella utrikesministermötet kommer Ann Linde även att ha ett separat samtal med Natos biträdande generalsekreterare Mircea Geoană och Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Sverige är sedan 2014 så kallad Enhanced Opportunities Partner till Nato och regelbunden politisk dialog är en central del av partnerskapet. Sveriges samarbete med Nato har ytterligare fördjupats inom partnerskapets ram genom ökat informationsutbyte och samordning av aktiviteter och strategisk kommunikation, efter att den ryska aggressionen mot Ukraina inleddes den 24 februari.

För medieförfrågningar kontakta pressekreterare Adriana Haxhimustafa.

Presskontakt

Adriana Haxhimustafa
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1173260
e-post till Adriana Haxhimustafa