Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Ida Karkiainen står värd för nordiskt kommunministermöte

Publicerad

Den 30-31 maj är Sverige och civilminister Ida Karkiainen värd för det årliga nordiska kommunministermöte som i år äger rum i Luleå. Vid mötet träffas de ministrar som är ansvariga för kommunala frågor i respektive deltagarland för att diskutera aktuella frågor.

Temat för mötet är kommuner och regioners kapacitet där politiker och tjänstemän från Norge, Finland, Danmark, Island, Åland, Färöarna och Grönland deltar. Under mötet utbyter ministrarna erfarenheter och diskuterar aktuella frågor utifrån vad som är aktuellt i de olika länderna. Bland annat kommer frågor om hur pandemin och Rysslands invasion av Ukraina påverkat kommuner och regioner att diskuteras.

I samband med mötet finns tid för media. Kontakta pressekreterare för Jonas Lannering för förfrågningar.

Presskontakt

Jonas Lannering
Pressekreterare hos civilminister Ida Karkiainen
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-057 23 36
e-post till Jonas Lannering