Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltar på World Economic Forum i Davos

Publicerad

På tisdag den 24 maj deltar energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar på den årliga världskonferensen World Economic Forum (WEF) i Davos, Schweiz. Energiministern kommer bland annat delta vid ett panelsamtal om påverkanskampanjer, desinformation och de stora plattformarnas roll och ansvar.

Temat för World Economic Forum i år är politisk styrning och affärsstrategier i en värld präglad av kriget i Ukraina, och återhämtning från sviterna av en global pandemi.

– Kriget i Ukraina har satt fokus på vikten av att världen ställer om, från fossilt beroende till förnybar energi. I Davos vill jag lyfta Sverige som gott exempel på hur omställning kan innebära stora möjligheter, en växande industri och tusentals nya jobb, och lära av hur andra länder arbetar, säger energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar kommer under dagen i Davos att ha flera möten med representanter för näringsliv och internationella organisationer och delta i panelsamtal tillsammans med företagsledare och ministrar från andra länder.

Panelsamtalen handlar blanda annat om hur man som beslutsfattare leder under tider av kris, samt om hur man tacklar desinformation och påverkanskampanjer exempelvis från Ryssland.

Presskontakt

Amalia Pedersen
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-043 78 85
e-post till Amalia Pedersen