Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Feminism och jämställdhet i fokus när utrikesminister Ann Linde träffar Melinda Gates i Stockholm, 2 maj

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde och Melinda Gates, medordförande för Gates Foundation, kommer att diskutera olika feministiska utmaningar, inte minst vad gäller ekonomisk jämställdhet, vid ett så kallat ”fireside chat” måndagen den 2 maj 2022 13.00-14.00 på Moderna Museet.

- Ett feministiskt perspektiv är nödvändigt för att lösa dagens globala utmaningar. Kvinnor måste inkluderas i arbetet med att lösa klimatkrisen, pandemiåterhämtning eller krig och konflikter. Det är det rätta och smarta att göra. Vi har ett nära samarbete med Melinda Gates och Gates Foundation. Detta sker bland annat inom en global koalition för ekonomisk jämställdhet där vi tillsammans arbetar för att stärka kvinnors ekonomiska egenmakt som en grund för jämställdhet. Gates gör ett viktigt globalt arbete med både jämställdhet, hälsa och kvinnors ekonomiska egenmakt, säger utrikesminister Ann Linde.

Samtalet på Moderna museet modereras av Lina Thomsgård, grundare av Stockholms Kvinnohistoriska och Rättviseförmedlingen och deltar gör också Fanna Ndow Norrby. frilansskribent och kvinnorättsaktivist.

Presskontakt

Adriana Haxhimustafa
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1173260
e-post till Adriana Haxhimustafa