Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson besöker Dalarna

Publicerad

Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson reser på tisdag till Dalarna för att under två dagar göra flera verksamhetsbesök hos företag i länet och träffa fackliga företrädare.

Tisdagen börjar med att näringsministern reser till Transtrand och besöker Fiskarhedens Trävaru AB, ett av Europas ledande sågverk med hållbarhet i fokus. Därefter reser statsrådet vidare till Sälen för möte med Skistar och Destination Sälenfjällen om den snabba utvecklingen av Sälenfjällen som turistdestination. Näringsministern åker efter mötet vidare till Stöten respektive Kläppen för verksamhetsbesök och samtal.

Under onsdagen åker Karl-Petter Thorwaldsson till Borlänge för att först träffa representanter från Högskolan Dalarna och kommunen för samtal om industrietableringar och därefter för att träffa fackliga företrädare.

På onsdagseftermiddagen besöker statsrådet Northvolt för att träffa ledningen och få en presentation över verksamheten. Onsdagen avslutas sedan med ett samtal med företag och Svenskt Näringsliv i Dalarna om hur företag jobbar med trygghetsfrågor och stöttar skolorna i arbetsmarknadskunskap.

För mer information om programpunkterna eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Kajsa Loord.

Presskontakt

Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-075 97 31
e-post till Kajsa Loord