Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern deltar vid invigningen av innovationsprogrammet Avancerad Digitalisering

Publicerad

Onsdag den 11 maj inviger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson forsknings- och innovationsprogrammet Avancerad Digitalisering. Målet med programmet är att skapa framtidens digitala lösningar som stärker konkurrenskraften och som möjliggör samt snabbar på den gröna omställningen.

Tid:
Plats: Ericssons Imagine Studio i Kista (Grönlandsgatan 8)

Forsknings- och innovationsprogrammet Avancerad Digitalisering ska ge svensk industri en ledarroll inom framtidens digitala lösningar. Det handlar om innovation och lösningar som möjliggör och snabbar på den gröna omställningen samtidigt som konkurrenskraften stärks. Initiativtagare är ABB, Ericsson, Saab, Teknikföretagen och Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Förslaget från företagen har bland annat lyfts inom samverkans­programmet Näringslivets digitala strukturomvandling.

För mer information eller intervjuförfrågning kontakta pressekreterare Kajsa Loord.

Presskontakt

Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-075 97 31
e-post till Kajsa Loord