Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Ny generaldirektör för Tillväxtverket

Publicerad

Regeringen beslutade den 12 maj att utse Elisabeth Backteman till generaldirektör för Tillväxtverket. Hon tillträder den 1 augusti 2022.

– Jag är mycket glad över att Elisabeth Backteman har tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Tillväxtverket. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet tror jag att hon är rätt person att leda myndigheten. Tillväxtverket är en central aktör för att regeringen ska nå sina mål inom näringspolitiken och regionala utvecklingspolitiken, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.

Elisabeth Backteman har tidigare varit bland annat statssekreterare vid Justitiedepartementet och Näringsdepartementet, verksamhetschef och ekonomichef vid Migrationsverket samt verkat vid Finansdepartementets budgetavdelning. Hon har en examen i statsvetenskap, ekonomisk historia och nationalekonomi från Stockholms universitet i Stockholm. Elisabeth Backteman tillträder som generaldirektör den 1 augusti 2022.

Presskontakt

Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-075 97 31
e-post till Kajsa Loord