Pressmeddelande från Miljödepartementet

Pressbriefing med Annika Strandhäll inför FN-mötet Stockholm+50 och den internationella klimat- och miljöveckan

Publicerad

Idag, måndag den 30 maj, klockan 09.30 håller klimat- och miljöminister Annika Strandhäll en pressbriefing inför FN-mötet Stockholm+50 och andra högnivåmöten som äger rum under veckan i Stockholm. Medverkar gör även Johanna Lissinger Peitz, ambassadör för Stockholm+50.

Tid:

Obligatorisk föranmälan senast måndag 30 maj klockan 09.00 via e-post till pressassistent Inger Yalcin, se kontaktuppgifter nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt i vilken funktion du deltar (reporter eller fotograf). Skicka också med kopia på presslegitimation. Inpassering sker från klockan 09.00 via Rödbodgatan 6, deltagande i mån av plats. Medtag presslegitimation. Under pressbriefingen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. De journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via e-post.

Ladda ner:

På pressbriefingen ges också information om en del av de övriga möten och aktiviteter som sker mellan 30 maj och 5 juni. Det handlar bland annat om följande möten:

  • 31 maj  |  Ministerial on Climate Action (MoCa)

  • 1 juni  |  The Leadership Group for Industry Transition (LeadIT)
    Ledarskapsgruppen för industriomställning fokuserar på den tunga industrins omställning och leds av Sverige och Indien

  • 1 juni  |  Innovative Finance for Plastics – Roundtable
    Sverige och USA är värdar för det internationella rundabordssamtalet om innovativa finansieringslösningar för att minska plastföroreningar

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg
Inger Yalcin
Pressassistent
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-548 77 20
e-post till Inger Yalcin

Stockholm+50

Den 2-3 juni 2022 arrangerar FN högnivåmötet Stockholm+50, i Stockholm, där Sverige står som värd, tillsammans med Kenya. I år är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972, som Olof Palme var initiativtagare till. Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet, men också att bidra till att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen, fler jobb och en miljö i balans för alla, där ingen lämnas utanför.

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.