Pressinbjudan: Resultatet av de säkerhetspolitiska överläggningarna presenteras

Publicerad

Regeringen tog den 16 mars i år initiativ till överläggningar med riksdagens partier för att diskutera det förändrade säkerhetspolitiska läget till följd av Rysslands aggression mot Ukraina. Resultatet av överläggningarna presenteras vid en pressträff fredag den 13 maj.

Vid pressträffen deltar utrikesminister Ann Linde, försvarsminister Peter Hultqvist, Kenneth G Forslund (S), Hans Wallmark (M), Pål Jonsson (M), Aron Emilsson (SD), Kerstin Lundgren (C), Håkan Svenneling (V), Mikael Oscarsson (KD), Allan Widman (L), och Maria Ferm (MP).

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i konferenscentret Lejonet, ingång Drottninggatan 4 eller digitalt via Zoom.

Anmälningstiden för pressträffen har gått ut. Inpassering från kl. 09.40-10.40, därefter stängs inpasseringen. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats vara de som först ställer frågor. Enskilda intervjuer sker enbart för de journalister som är fysiskt på plats. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl. Pressträffen hålls på svenska.

Anmälningstiden för pressträffen har löpt ut. 

Presskontakt

Matilda Häggblom
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon 072-2141491
e-post till Matilda Häggblom

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.