Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Utbyggnaden av polisen fortsätter – nytt polishus i Västerås

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att bevilja en framställan från Polismyndigheten om att ingå ett hyresavtal för nya lokaler i Västerås.

Regeringen fortsätter arbetet med den största satsningen någonsin på Polismyndigheten som bland annat innebär att antalet anställda ska öka med 10 000 fram till och med 2024.

Det är högt prioriterat för regeringen att ge polisen de förutsättningar de behöver för att bedriva sitt viktiga arbete. Genom detta beslut går till exempel regeringen Polismyndigheten till mötes vad gäller dess framställan om att få ingå ett 20-årigt hyresavtal för nya lokaler i Västerås.

– Regeringen ser positivt på att Polismyndigheten utökar sin verksamhet i Västerås. Det speglar den just nu historiska utbyggnaden av polisen som ska öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Preliminärt tillträde planeras den 1 januari 2026. Polishuset samlokaliseras med det nya häkte som regeringen tidigare har beviljat Kriminalvården att ingå ett 20-årigt hyresavtal för.

Presskontakt

Angelica Vallgren
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 60 54
e-post till Angelica Vallgren