Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker Trollhättan

Publicerad

Idag 30 maj reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg till Trollhättan för att under två dagar träffa företag, studenter och partiföreträdare. Under besöket kommer utrikeshandelsministern välkomna ett högteknologiskt internationellt företag som etablerar sig i Trollhättan med en investering värd 200 miljoner kronor.

– Sverige ska vara ett förstahandsval för globala aktörer vad gäller etableringar, investeringar och forsknings- och innovationssamarbeten. Det skapar framtidens nya jobb och bidrar med nya kompetenser till vårt näringsliv. Därför ser jag fram emot att välkomna ett nytt internationellt företag till Trollhättan och Sverige, säger Anna Hallberg.

Utrikeshandelsministern besöker bland annat även kommunens största arbetsgivare GKN Aerospace Sweden för att diskutera förutsättningar för flygbranschens klimatomställning, ger en gästföreläsning och håller ett handelspolitiskt samtal med studenter på Högskolan Väst och träffar den regionala filmfonden Film i Väst för att diskutera internationalisering av svensk film.

Media har möjlighet att följa stora delar av programmet. Tid finns även för enskilda intervjuer på plats i Trollhättan. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren