Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg deltar i Sweden-Nigeria Business Forum

Publicerad

Den 16 maj öppnar utrikeshandelsminister Anna Hallberg Sweden-Nigeria Business Forum på Utrikesdepartementet i Stockholm tillsammans med sin nigerianska ministerkollega, Adeniyi Adebayo. Vid högnivåkonferensen deltar svenska och nigerianska företag liksom flera regeringsföreträdare från båda länderna.

Den 16–17 maj hålls Sweden-Nigeria Business Forum i Stockholm. Till konferensen kommer en nigeriansk delegation med ett stort antal representanter från stat och näringsliv, däribland handelsministern Adeniyi Adebayo och IT-ministern Issa Ali Pantami.

Högnivåkonferensen syftar till att stärka handels- och investeringsutbytet mellan Sverige och Nigeria inom digitalisering, hållbara transporter och energi, med särskilt fokus på den gröna omställningen.

– Sverige och Nigeria har ett viktigt ekonomiskt utbyte som har stor potential att växa. Svenska företag har innovativa lösningar att erbjuda som matchar nigerianska målsättningar att bygga ett mer hållbart samhälle, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Tid för media finns. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren