Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg reser till Turin

Publicerad

Den 19 maj reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg till Turin för att företräda Sverige vid det årliga ministermötet inom Europarådets ministerkommitté. Vid ministermötet i Turin väntas diskussioner om Europarådets uppdrag och framtid mot bakgrund av det beslut som togs i mars att utesluta Ryssland som medlemsland.

– Sverige fördömer på starkast möjliga sätt Rysslands oprovocerade, oförsvarliga och urskillningslösa militära aggression mot Ukraina. Europarådets funktion som garant för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstat på vår kontinent är viktigare än någonsin, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Tid för media finns på plats i Turin. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren, se nedan för presskontakt. 

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren