Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde till Bodö för möte med nordiska utrikesministrar

Publicerad

Den 27-28 juni besöker utrikesminister Ann Linde Bodö i norra Norge för överläggningar mellan de nordiska utrikesministrarna.

Dagordningen omfattar Rysslands aggression mot Ukraina, nordiskt samarbete, Nato, Arktis, Kina samt demokrati och rättsstatens principer i Europa. De nordiska utrikesministrarna träffas regelbundet för att diskutera utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

– De nordiska länderna är Sveriges närmaste utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetspartners. Givet säkerhetsläget i Europa är det särskilt angeläget att vi för en nära dialog. Det är utmärkt att träffas precis före Natos toppmöte i Madrid. Jag ser fram emot att träffa mina utrikesministerkollegor i Bodö för att diskutera aktuella utrikespolitiska frågor och fortsätta utveckla vårt nära samarbete, säger Ann Linde

Presskontakt

Nadja Yusuf
Pressekreterare hos biståndsminister Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-085 00 49
e-post till Nadja Yusuf