Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsminister Peter Hultqvist deltar i arbetsmiddag i anslutning till Natos försvarsministermöte

Publicerad

Den 15–16 juni möts Natos försvarsministrar i Bryssel och mötet leds av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Sverige är tillsammans med Finland, Georgien, Ukraina och EU inbjudna att delta i en arbetsmiddag på kvällen onsdag den 15 juni. Temat för middagen är Rysslands invasion av Ukraina och hur Nato kan stödja andra särskilt utsatta länder som Georgien, Moldavien, Bosnien-Hercegovina m.fl.

Sverige deltar också i en stor givarkonferens till stöd för Ukraina enligt samma upplägg som det tidigare Ramsteinmötet som ägde rum i våras. I anslutning till givarkonferensen hålls även bilaterala möten med Finland, Frankrike, Georgien och Ukraina.

Presskontakt

Toni Eriksson
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 83 16
e-post till Toni Eriksson