Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Industrins gröna omställning på agendan när Khashayar Farmanbar besöker Luleå

Publicerad

I dag tisdag och i morgon, onsdag, besöker energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar Luleå för att bland annat inviga företaget Hybrits nya vätgaslager, inviga Luleå Energis energilager och delta i konferensen Demo North Summit.

På tisdag kommer Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar att inviga två energilager i Luleå. Dels kommer energiministern att inviga Luleå Energis energilager, dels inviga Hybrits pilotanläggning för lagring av vätgas.

Onsdagen inleds med ett besök på Luleå tekniska universitet (LTU) där Khashayar Farmanbar blad annat kommer att ta del av utveckling av gröna och säkra batterier, termisk omvandling av biomassa till exempel till bränsle och besöka universitetets elektromagnetiska labb för test av elektriska system.

Därefter kommer energi- och digitaliseringsminister att möta några start-up-företag på Luleå Science Park och sedan hålla ett anförande på den globala konferensen Demo North Summit. Konferensen samlar näringsliv och beslutsfattare som jobbar med att genom innovation minska de stora industriernas fossilberoende och utsläpp av koldioxid.

Presskontakt

Amalia Pedersen
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Telefon (växel) 08-405 10 00