Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern inviger Järvaveckan

Publicerad

Onsdag den 1 juni inviger kulturminister Jeanette Gustafsdotter Järvaveckan i Spånga.

– Demokratin blir aldrig starkare än engagemanget hos dess medborgare. Vi måste göra allt vi kan för att inkludera fler i det demokratiska samtalet och bryta segregationen, säger Jeanette Gustafsdotter.

Invigningen börjar kl. 11:10. Kulturministern deltar också i panelsamtalet ”Ett starkare civilsamhälle” i Järvaveckans program för onsdagen.

Vid frågor

Media och journalister som vill komma i kontakt med kulturministern, kontakta pressekreterare. För övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Amelie Lind
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 87 43
e-post till Amelie Lind

Järvaveckan

Järvaveckan startades 2016 med syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare. Även organisationer och kulturinslag bjuds in. Evenemanget hålls varje år i Spånga; i år onsdag den 1 juni till och med söndag den 5 juni. Årets budskap är ”Valet är ditt”, och fokus ligger på att skapa framtidstro och engagera förstagångsväljare att rösta i riksdagsvalet i september.