Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern leder hearing om public service

Publicerad

Fredag den 10 juni leder kulturminister Jeanette Gustafsdotter och statssekreterare Nina Andersson en hearing om utmaningar och möjligheter för public service under nästa tillståndsperiod.

– Public Service är en grundbult för ett demokratiskt samhälle. Jag hoppas och tror att en bred dialog kan stimulera till ett konstruktivt offentligt samtal om public service och dess framtida uppdrag, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter.

Public service-dialogen är ett forum för öppen och framåtsyftande diskussion om förutsättningarna för public service. Dialogen fungerar också som ett värdefullt bidrag till kulturdepartementets arbete med direktiven för den kommande public service-utredningen.

Hearingen äger rum som ett resultat av regeringens förslag i den senaste public service-propositionen. Nästa tillståndsperiod sträcker sig från 2026 till och med 2033.

Vid hearingen talar public service-företagens vd:ar Cilla Benkö (Sveriges Radio), Hanna Stjärne (Sveriges Television) och Sofia Wadensjö Karén (Sveriges Utbildningsradio). Vid hearingen deltar även föreståndaren för Nordicom vid Göteborgs universitet Jonas Ohlsson samt representanter från särskilt inbjudna branschaktörer och intresseorganisationer – se deltagarlistan till höger.

Det finns viss möjlighet för press att ta del av hearingen digitalt medan den pågår från kl. 9:00. Platserna är begränsade. Anmäl intresse till presskommunikatör Erica Kanold, se kontaktuppgifter nedan.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Erica Kanold
Presskommunikatör vid Kulturdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-595 71 37
e-post till Erica Kanold
Amelie Lind
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 87 43
e-post till Amelie Lind

Deltagare

Bauer Media
Film- och TV-producenterna
Funktionsrätt Sverige
Föreningen RUNG
Hörselskadades Riksförbund
Journalistförbundet
KLYS
LSU - Sveriges ungdomsorganisationer
Lärarnas Riksförbund
Sametinget
Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset
Sverigefinländarnas delegation
Sveriges Dövas Riksförbund
Sveriges Jiddischförbund
Swedish Edtech Industry
Synskadades Riksförbund
Tidningsutgivarna (TU)
TV4
Viaplay Group