Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern leder högnivåmöte med filmbranschen

Publicerad

Tisdag den 14 juni leder kulturminister Jeanette Gustafsdotter ett högnivåmöte om svensk film, fem år efter att den nya statliga filmpolitiken infördes. Representanter från hela branschen är inbjudna till dialog om aktuella filmpolitiska frågor.

– Efter två år av pandemi och krishantering i filmbranschen kan vi äntligen börja se framåt, även om många sår finns kvar. Vi behöver en öppen dialog med hela branschen för att säkra en stark utveckling för svensk film, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter.

Under högnivåmötet ska Filminstitutets VD redovisa det aktuella läget för svensk film och potentiella utmaningar. Därefter följer längre diskussioner där deltagarna får möjlighet att redogöra för sina största utmaningar, samt sin syn på framtida finansiering av svensk film.

I den nya filmpolitik som infördes för fem år sedan ingår återkommande högnivåmöten mellan Kulturdepartementet och berörda aktörer i filmbranschen. Mötena möjliggör bred dialog om branschens förutsättningar och hur filmpolitiken på bästa sätt kan utvecklas.

Se deltagarlista nedan.

Deltagarlista

Dramatikerförbundet
Fackförbundet Scen och Film
Film i Skåne
Film i Väst
Film- och tv-producenterna
Film Stockholm
Filminstitutet
Filmpool Nord
Folkets Hus och Parker
Föreningen Filmdistributörerna
Kulturutskottet
Myndigheten för kulturanalys
Oberoende Filmares Förbund
Riksföreningen Biograferna
Sveriges Biografägareförbund
Sveriges Filmuthyrareförening UPA
Sveriges Television
Tempo Documentary Festival
TV4-Gruppen
Viaplay Group
Våra Gårdar

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Amelie Lind
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 87 43
e-post till Amelie Lind