Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson besöker Totalförsvarsdagarna i Malmö

Publicerad

Fredag 17 juni håller justitie- och inrikesminister Morgan Johansson ett anförande på temat ”Totalförsvaret stärker Sverige” i samband med en nationell totalförsvarsdag i Malmö. Statsrådet besöker även olika verksamheter i Malmö som arbetar med stöd och öppenvård för ungdomar.

Program

Kl. 13:30 – 14:30 Anförande på Totalförsvarsdagarna i Malmö

Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) arrangerar tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad en nationell totalförsvarsdag i Malmö lördagen den 18 juni. Dagen innan genomförs seminarier och debatter för inbjudna gäster där justitie- och inrikesminister Morgan Johansson håller ett anförande på temat ”Totalförsvaret stärker Sverige”.
Adress: Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, 211 18 Malmö

14:30 – 15:15 Verksamhetsbesök Lyftet och Flexet

Justitie- och inrikesministern besöker Lyftet som är en öppenvårdsinsats för ungdomar i åldern 13–21 som hamnat i kriminalitet, missbruk eller annat risk- eller socialt nedbrytande beteende. Statsrådet besöker också Flexet som är en nystartad verksamhet som jobbar med stöd till ungdomar under kvällar och helger.
Adress: Arena 305 Kulturcenter, Lantmannagatan 41 b, 214 48 Malmö

15:45 – 16:30 Grillning vid Kinesiska muren

Morgan Johansson träffar boende i Rosengård.
Adress: Grönytan vid Vougts Väg 15, 213 72 Malmö

Media är välkomna att delta under delar av besöket. För mer information kontakta pressekreteraren.

Presskontakt

Angelica Vallgren
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 60 54
e-post till Angelica Vallgren