Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Hallberg diskuterar Ukrainas återuppbyggnad på OECD-toppmöte

Publicerad

Idag den 9 juni deltar utrikeshandelsminister Anna Hallberg under första dagen av OECD:s årliga ministermöte (MCM) i Paris. Mötet har stark fokus på Ukraina och dess framtida återuppbyggnad där OECD kan komma att få en central roll. Under mötets första dag väntas Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj delta via länk från Kiev.

– Sverige agerar för att OECD ska hjälpa oss att analysera och ge råd om hur vi bäst hanterar av de ekonomiska konsekvenserna av Rysslands invasion. OECD kan också komma att få en central roll i det gigantiska återuppbyggnadsarbete som väntar när kriget är över, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Sverige var med och grundande OECD 1961 och är en starkt engagerad medlem. Analyser från OECD har stor relevans för utvecklingen av svensk politik. Den svenska regeringen antog i februari 2022 en helt ny strategi för arbetet i OECD där frågor som klimat, jämställdhet och social inkludering är särskilt prioriterade.

Tid för media finns. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.  

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren