Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde till Luxemburg

Publicerad

Ann Linde deltar i EU:s utrikesministermöte i Luxemburg den 20 juni. I fokus står Rysslands aggression mot Ukraina och dess följder för den globala livsmedelsförsörjningen.

– EU fortsätter att öka pressen på Ryssland och stärka det politiska, humanitära, ekonomiska och militära stödet till Ukraina. Vi behöver också fortsätta att ha en nära dialog med partners på global nivå kring de bredare konsekvenserna av Rysslands aggression mot Ukraina, säger utrikesminister Ann Linde.

EU:s utrikesministrar kommer även att diskutera Afrikas horn och EU:s relationer med Egypten. Inför mötet kommer ministrarna att ha ett informellt möte med ordföranden för Internationella Rödakorskommittén, Peter Maurer. Det hålls även en informell lunch med Egyptens utrikesminister med fokus på landets värdskap för klimatkonferensen COP27. 

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske