Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern i Sjuhärad, Göteborgsområdet och Halland

Publicerad

Den här veckan reser Jeanette Gustafsdotter i Sjuhärad, Halland och Göteborgsområdet för besök på bibliotek, museer och andra konst- och kulturverksamheter.

Program

Måndag 29 augusti i Ulricehamn

Besöket inleds med läsfrämjandeverksamhet i en förskola. Därefter besöker kulturministern två insatser för delaktighet i konstnärliga gestaltningsuppdrag, dels kring utemiljön på en förskola, dels kring en muralmålning i ett bostadsområde i Ulricehamn. Kulturministern besöker också Ulricehamnsbydgens Motormuseum och Lars Tunbjörks fotoutställning i Rådhuset.

Tisdag 30 augusti i Sjuhärad

Under tisdagen besöker kulturministern bland annat textilmuseet Rydals Museum, Kinna Bibliotek, samt Ludvig Svensson som är pionjärer inom klimatkontroll och energieffektivitet genom textilbaserade lösningar. Hon träffar också elever vid Kulturskolan och estetprogrammet, samt elever och lärare i Nycirkus på Marks Gymnasium. Därefter besöker hon Kulturhuset i Skene.

Onsdag 31 augusti i Göteborgsområdet

Under onsdagen besöker kulturministern Kulturhuset Eden och Kulturskolan på Fuxernaskolan i Lilla Edet. Därefter besöker hon medeltidsmuseet Lödöse museum, repslagarbanan i Älvsängen och Café Torpet i Slittorp med konstutställningar och musikuppträdanden.

Fredag 2 september i Halland

På fredag är kulturministern i Unnaryd med besök på bland annat Studio Folkhemmet, en plattform för fria kulturskapare i Halland och bonadsmuseet i Hembygdsparken.

Media

Media är välkomna att delta under delar av programmet. Kontakta pressekreterare Amelie Lind.

Presskontakt

Amelie Lind
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 87 43
e-post till Amelie Lind