Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Peter Hultqvist till försvarsministermöte i Prag

Publicerad

Den 30 augusti möter försvarsminister Peter Hultqvist sina kollegor från övriga EU-länder i Prag, Tjeckien. Mötet kommer bland annat att fokusera på stöd till Ukraina. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och Jean-Pierre Lacroix, chef för FN:s fredsinsatser, deltar också i delar av mötet.

Tjeckien är för närvarande ordförande i EU:s ministerråd, därför hålls det informella mötet mellan EU-ländernas försvarsministrar i Prag.

På dagordningen står diskussioner om konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina och fortsatt stöd från EU-länderna till Ukraina. Oleksii Reznikov, Ukrainas försvarsminister, väntas ansluta via videokonferens för att tala om landets behov. Vid mötet kommer EU-ländernas försvarsministrar även att diskutera försvarsindustriella frågor.

Mötet föregås av en gemensam middag på kvällen 29 augusti.

Tid för intervjuer med försvarsminister Peter Hultqvist finns, kontakta pressekreterare Ulrika Langels.

Presskontakt

Ulrika Langels
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2101389
e-post till Ulrika Langels