Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Peter Hultqvist till internationell konferens om stöd till Ukraina

Publicerad

Torsdag den 11 augusti reser försvarsminister Peter Hultqvist till Köpenhamn för att delta i en internationell givarkonferens för Ukraina. På konferensen deltar försvarsministrar från 17 länder för att diskutera ekonomiskt stöd till Ukraina samt stöd genom försvarsmateriel och militär utbildning.

Danmark, Storbritannien och Ukraina står gemensamt värdar för konferensen i den danska huvudstaden, som har det officiella namnet Copenhagen Conference for Northern European Defence Allies.

På konferensen kommer försvarsministrarna från Danmark, Estland, Finland, Georgien, Island, Kanada, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Polen, Slovakien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland och USA att mötas för att diskutera fortsatt stöd till Ukraina. En central fråga är hur stödet till Ukraina kan utvecklas och bli mer långsiktigt.

– Så länge Rysslands brutala och illegala krig fortsätter, måste omvärlden fortsätta sitt stöd till Ukraina. Det handlar om Ukraina men också om hela Europas säkerhet. Jag förväntar mig att vi under konferensen kommer kunna ta ytterligare steg i hur vi utformar stödet till Ukraina, säger försvarsminister Peter Hultqvist.

I samband med konferensen deltar försvarsministern i en pressträff och finns tillgänglig för intervjuer. Se presskontakt nedan.

Presskontakt

Ulrika Langels
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2101389
e-post till Ulrika Langels