Sjunde stödpaket till Ukraina

Publicerad

Regeringen kommer att besluta att skänka artilleriammunition för cirka 500 miljoner kronor till försvaret av Ukraina.

Sverige har sedan i februari i år skänkt försvarsmateriel till Ukraina i fem olika stödpaket. Det sjätte militära stödpaketet bestod i en utbildningsinsats. Svenska instruktörer grundutbildar just nu ukrainska soldater i Storbritannien.

Det sjunde svenska stödpaketet består av artilleriammunition till ett värde av cirka 500 miljoner kronor. Artilleriammunitionen är kompatibel med de artillerisystem som finns på plats, kan användas direkt vid leverans och kommer att bli ett substantiellt bidrag till Ukrainas militära förmåga.

Presskontakt

Toni Eriksson
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 83 16
e-post till Toni Eriksson