Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Smarta studenter, smart stadsdel och smart fårhage när Khashayar Farmanbar besöker Örebro

Publicerad

På torsdag den 25 augusti besöker energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar Örebro för att träffa studenter vid Örebro universitet, ta del av planerna på den nya smarta stadsdelen Tamarinden och besöka en hage med solcellsanläggning och betande får.

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar inleder sitt besök i Örebro på stadens universitet där statsrådet kommer träffa studenter som precis inlett sina studier på civilingenjörsprogrammet i datateknik.

Därefter besöker energiministern det kommunala bostadsföretaget Örebro bostäder, Öbo, för att se planerna på den nya energismarta stadsdelen Tamarinden. Planerna är i en innovationsprocess så att stadsdelen ska kunna bidra med lokalt producerad och förnybar energi, kapa effekttoppar och avlasta stamnätet, öka flexibilitet och spara stora mängder energi.

Avslutningsvis träffar Khashayar Farmanbar representanter för Linde energi i en fårhage som också fungerar som solcellspark. Linde energi planerar att bygga Nordens största park med solcellsstavar som gör att det i parken även går att bruka jorden.

Program:

Media är välkomna att delta under samtliga besök.

Verksamhetsbesök Örebro universitet
Tid: 13.00

Träff med Örebro bostäder
Tid: 14.30

Verksamhetsbesök Linde energi
Tid: 16.30

Presskontakt

Rosaline Marbinah
Tf. pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Telefon (växel) 08-405 10 00