Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern besöker Södermanland 5 – 6 september

Publicerad

Den 5 – 6 september är Jeanette Gustafsdotter i Södermanland för att besöka olika museer och kulturhus, samt andra konst- och kulturverksamheter.

Program

Måndag 5 september

Måndagen inleds med ett besök vid Scenkonst Sörmland, en plats för olika kulturföreställningar inom teater, musik, dans och film. Därefter besöker Gustafsdotter Eskilstuna Stadsmuseum för en visning av Lilla stadsmuseet och Mobila konstmuseet, samt för samtal om hur man inkluderar barn och unga i kulturskapandet.

Tisdag 6 september

Under tisdagen besöker kulturministern Sörmlands museum för en presentation av museet och av projektet Sörmländska Kulturtillgångar. Därefter besöker ministern Nyköpings hus och Gamla Bryggeriet Kulturhus, för att sedan åka till Nynäs slott för en visning av utställningar i samarbete med ArtLab Gnesta.

Media

Media är välkomna att delta under delar av programmet. Kontakta pressekreterare Amelie Lind.

Presskontakt

Amelie Lind
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 87 43
e-post till Amelie Lind