Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg besöker Bohuslän och Dalsland

Publicerad

Den 7 september gör landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg olika verksamhetsbesök i Bohuslän och Dalsland. Hon kommer att åka till Kosterhavets nationalpark, Ostrea, samt Malins garderob och Alvar Jacobson AB (St1/Frendo) i Ed. Media är välkomna att delta vid delar av besöken. Kontakta pressekreterare Max Ney för mer information och intervjuförfrågningar.

Program 

Kl 9.45 Kosterhavet nationalpark och Ostrea AB
Besöker Kosterhavets nationalpark, Sveriges första och hittills enda nationalpark för havet. Vid besöket träffar ministern fiskare och samtalar om fisket i Koster-Väderöfjorden. Ministern kommer även besöka Ostreas vattenbruk för odling av ostron.
Plats: Hamnevägen 30, Sydkoster

Kl 14.30 Malins garderob
Träffar företagaren Malin Källe.
Plats: Torget 1, Ed  

Kl 15.30 Alvar Jacobsson AB (St1/Frendo)
Vid besöket träffar ministern ägarna Peter Jacobsson och Oskar Kronlind som driver trafikbutik och drivmedelsstation som beviljats stöd från landsbygdsprogrammet för att finansiera ett nytt kassasystem samt ge sina kunder möjlighet att ladda sin elbil. 
Plats: Jordbrovägen 6, Ed 

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney