Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson besöker Umeå

Publicerad

Den 6-7 september är justitie- och inrikesminister Morgan Johansson i Umeå. På programmet står bland annat flera skolbesök och ett seminarium på Umeå universitet. Statsrådet träffar även representanter från lokalpolisen, skolan och kommunens lokala brotts- och drogförebyggande råd.

Program i urval

Tisdag 6 september

Kl. 10.00 Operativa teamet på Ersängsskolan
Besöker Ersängsskolan och träffar representanter från skolan, socialtjänsten och operativa teamet som tillsammans arbetar med gränssnittet mellan hemmet och skolan i syfte att förhindra utsatta områden. Besöket är inte öppet för media.

Kl. 13.15 Besöker Dragonskolan
Träffar gymnasielever som läser ekonomiprogrammet.
Adress: Dragongatan 1, Umeå

Kl. 15.00 Årets brottsförebyggandekommun 2021
Statsrådet träffar lokalpolischef och representanter från skolan och kommunens lokala brotts- och drogförebyggande råd, Umebrå. Tillsammans berättar de om det brottsförebyggande arbetet som bedrivs i kommunen. Umeå kommun tilldelades 2021 utmärkelsen Årets brottsförebyggande kommun av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN).
Adress: Stadshuset, Umeå

Onsdag 7 september

Kl. 12.15 Lunchseminarium på Umeå universitet
Seminarium för studenter och allmänhet på Umeå universitet.
Adress: Universitetstorget 4, Umeå

Media är välkomna att delta under delar av programmet.

Presskontakt

Albin Nordin
Tf pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0888324
e-post till Albin Nordin