Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Utbyggnaden av polisen fortsätter – ny polisstation i Skärholmen

Publicerad

Antalet poliser behöver bli fler för att bekämpa brottsligheten och öka tryggheten i Sverige. Det är en prioriterad fråga för regeringen som i dag beviljar en framställan från Polismyndigheten att ingå ett hyresavtal för nya lokaler i Skärholmen.

Regeringen fortsätter arbetet med den största satsningen någonsin på Polismyndigheten. Den innebär bland annat att antalet anställda ska öka med 10 000 fram till och med 2024.

Det är högt prioriterat att ge polisen de förutsättningar som behövs för att bedriva sitt arbete. Genom detta beslut går regeringen Polismyndigheten till mötes vad gäller dess framställan om att få ingå ett 15-årigt hyresavtal för nya och större lokaler i Skärholmen.

– Regeringen ser positivt på att Polismyndigheten utökar sin verksamhet i Stockholm och ger plats för fler polisanställda. Det speglar också den historiska utbyggnaden av polisen, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Tillträde planeras preliminärt den 1 januari 2024.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-545 74 21
e-post till Sofie Rudh