Hoppa till huvudinnehåll
Rapport från Socialdepartementet

Sweden's fifth periodic report to the UN Committee on the Rights of the Child, on the implementation of the Convention on the Rights of the Child 2007-2012 Diarienummer: S2012.008

Publicerad Uppdaterad

Ladda ner:

I enlighet med artikel 44.1 i konventionen om barnets rättigheter (barnkonventionen) presenterar Sverige sin femte periodiska rapport om förverkligandet av konventionen. Detta är den engelska versionen av rapporten.

I rapporten presenteras, i enlighet med kommitténs anvisningar, den utveckling och de förändringar som skett sedan föregående rapporteringstillfälle. Regeringens bedömning är att svensk lagstiftning över lag står i god överensstämmelse med barnkonventionen, men att tillämpningen ytterligare måste säkerställas.

Reviderade riktlinjer för den periodiska rapporteringen utfärdades av kommittén i november 2010 (CRC/C/58/Rev.2). Enligt dessa biläggs även en statistikbilaga (bilaga 1).

Som ett underlag för rapporten har Barnombudsmannen lämnat en särskild rapport till regeringen som biläggs regeringens rapport (bilaga 2).

Laddar...