Foto: Catianne Tijerina / UN Photo

Sveriges arbete med barn och väpnad konflikt

Över 350 miljoner barn påverkas i dag på olika sätt av väpnade konflikter runt om i världen. Uppmärksamheten kring, och skyddet av, barn och väpnade konflikter måste ökas. Sverige har därför beslutat att använda sitt internationella engagemang för att ge frågan ökad belysning och uppmärksamhet.

Ansvariga statsråd
Margot Wallström
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
Foto: Cia Pak / UN Photo

Det här är FN:s säkerhetsråd

Säkerhetsrådet är ett av FN:s sex huvudorgan och har ansvar för upprätthållandet av internationell fred och säkerhet enligt FN-stadgans artikel 24. Säkerhetsrådets beslut är bindande för alla FN:s 193 medlemsstater.

Foto: Catianne Tijerina / UN Photo

FN:s arbetsgrupp för barn och väpnad konflikt

FN:s särskilda grupp hanterar rapporter om övergrepp mot barn påverkade av väpnad konflikt.

Foto: Mark Garten / UN Photo

FN:s särskilda representant

Generalsekreterarens särskilda representant för barn och väpnad konflikt är FN:s främsta företrädare för beskyddandet och välbefinnandet för barn drabbade av väpnad konflikt.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök