Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Brexit - Storbritanniens utträde ur EU

Efter en folkomröstning den 23 juni 2016 ansökte Storbritannien den 29 mars 2017 om utträde ur EU och förhandlingar om villkoren för utträdet inleddes. Storbritannien förväntas lämna EU två år efter ansökan, det vill säga den 30 mars 2019.

Britain + exit = Brexit

Så arbetar regeringen med brexit

Brexit får stor betydelse för Sverige, både för medborgare och näringsliv. Det engagerar regeringen och alla departementen i Regeringskansliet. Även myndigheterna har en viktig roll att spela.

Så arbetar Regeringskansliet med brexit

Brexit är en EU-fråga av övergripande karaktär och arbetet i Regeringskansliet leds och samordnas från Statsrådsberedningen.

Så går förhandlingen om brexit till

Det brittiska utträdet ska ske i ordnade former. Villkoren ska man komma överens om i en förhandling där EU företräds av en gemensam förhandlare som agerar på grundval av ett gemensamt mandat.

De viktigaste sakfrågorna för utträdet

De viktigaste sakfrågorna i den första etappen av förhandlingen var EU-medborgarnas rättigheter, den irländska frågan och den ekonomiska uppgörelsen.

De framtidsinriktade frågorna i den andra etappen

Parterna är överens om att det behövs en övergångsperiod som länkar från det brittiska EU-medlemskapet till den nya förbindelsen. De ska också lägga fast ramar och villkor för den framtida förbindelse som ska förhandlas efter det att Storbritannien lämnat EU.

Beredskap med anledning av brexit

De förändringar som Storbritanniens utträde innebär förbereds av EU och medlemsländerna.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 49 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida