Foto: Amol Kamat, Sveriges ambassad

Team Sweden – ett effektivt exportstöd

Svensk export skapar tillväxt, sysselsättning och ökat välstånd för vårt land. Därför är det fantastiskt att kunna konstatera att exporten återigen vinner mark och agerar draglok i svensk ekonomi. Det är också därför som regeringen har tagit fram Sveriges exportstrategi och avsatt pengar för dess genomförande.

När svenska företag ger sig ut på en internationell marknad kan de få hjälp och stöd på en mängd olika sätt i form av bland annat finansiering, rådgivning och marknadsföring. Samordningen av detta stöd kan dock förbättras, därför vi har lanserat Team Sweden. Genom att arbeta tillsammans i Team Sweden kan vi skapa bättre förutsättningar för svenska företag att våga ta steget och etablera sig på en internationell marknad.

Ann Linde
EU- och handelsminister

Ansvariga statsråd
Ann Linde
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
 • Högnivåmöte med Team Sweden

  Team Sweden-möte september 2017
  Team Sweden-möte september 2017 Foto: Regeringskansliet/Pia Roed

  Den 18 september stod statssekreterare Oscar Stenström värd för ett Team Sweden högnivåmöte. På agendan stod bland annat genomförandet av exportstrategin och näringslivsdelegationer i samband med ministerresor. Sedan exportstrategin beslutades, för två år sedan, har alla 22 insatser initierats. Regeringen har under det gångna året börjat se resultat av satsningarna och Sverige vinner stora utländska investeringar.

 • Aktörer i Team Sweden

  Foto: Regeringskansliet

 • Frågor & svar om Team Sweden

  Foto: Regeringskansliet

Kontakt

Anders Sjöberg
Ambassadör
08-405 98 02

Aktuellt

Team Sweden samlingsmonter på MSPO 2016

MSPO är en ledande mässa för försvars och säkerhetsindustrin som öppnas årligen av Polens president och gästas av högt uppsatta beslutsfattare från Polen och utlandet. Mässan gästades 2015 av drygt 20 000 besökare och 600 utställande företag från ett 30-tal länder. Tillväxttakten av antalet besökare och utställande företag växer med ca 20 % årligen, vilket gjort MSPO till en av Europas största mässor för branschen.

Sweden-Southeast Asia Business Summit

Sweden-SEA Business Summit vänder sig till företagsledare och beslutsfattare från Sverige och länderna i ASEAN. Det är ett utmärkt tillfälle att få insikter från branschkollegor och politiska experter i regionen samt att träffa potentiella partners. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg deltar liksom en rad viktiga representanter från svenskt näringsliv och politik.

Team Sweden Paviljong på MINExpo International 2016

Business Sweden i USA erbjuder svenska företag verksamma inom gruvindustrin till att ansöka om och delta i den svenska paviljongen, Swedish Mining Pavilion, på MINExpo 2016.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 143 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida