Foto: Amol Kamat, Sveriges ambassad

Team Sweden – ett effektivt exportstöd

Svensk export skapar tillväxt, sysselsättning och ökat välstånd för vårt land. Därför är det fantastiskt att kunna konstatera att exporten återigen vinner mark och agerar draglok i svensk ekonomi. Det är också därför som regeringen har tagit fram Sveriges exportstrategi och avsatt pengar för dess genomförande.

När svenska företag ger sig ut på en internationell marknad kan de få hjälp och stöd på en mängd olika sätt i form av bland annat finansiering, rådgivning och marknadsföring. Samordningen av detta stöd kan dock förbättras, därför vi har lanserat Team Sweden. Genom att arbeta tillsammans i Team Sweden kan vi skapa bättre förutsättningar för svenska företag att våga ta steget och etablera sig på en internationell marknad.

Anna Hallberg
Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

Ansvariga statsråd
Anna Hallberg
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
 • Ett digitalt Team Sweden på SwedenAbroad

  För att underlätta för alla aktörer runtom i världen, som är intresserade av att skapa handels-förbindelser med svenska företag, har vi nu på vår webbplats för våra utlandsmyndigheter SwedenAbroad samlat all information på en plats, ” Doing Business with Sweden – the sky is the limit”.

 • Högnivåmöte med Team Sweden

  Team Sweden-möte september 2017
  Team Sweden-möte september 2017 Foto: Regeringskansliet/Pia Roed

  Den 18 september stod statssekreterare Oscar Stenström värd för ett Team Sweden högnivåmöte. På agendan stod bland annat genomförandet av exportstrategin och näringslivsdelegationer i samband med ministerresor. Sedan exportstrategin beslutades, för två år sedan, har alla 22 insatser initierats. Regeringen har under det gångna året börjat se resultat av satsningarna och Sverige vinner stora utländska investeringar.

 • Aktörer i Team Sweden

  Foto: Regeringskansliet

 • Frågor & svar om Team Sweden

  Foto: Regeringskansliet

Kontakt

Anders Sjöberg
Ambassadör
08-405 98 02

Aktuellt

Team Sweden samlingsmonter på MSPO 2016

MSPO är en ledande mässa för försvars och säkerhetsindustrin som öppnas årligen av Polens president och gästas av högt uppsatta beslutsfattare från Polen och utlandet. Mässan gästades 2015 av drygt 20 000 besökare och 600 utställande företag från ett 30-tal länder. Tillväxttakten av antalet besökare och utställande företag växer med ca 20 % årligen, vilket gjort MSPO till en av Europas största mässor för branschen.

Sweden-Southeast Asia Business Summit

Sweden-SEA Business Summit vänder sig till företagsledare och beslutsfattare från Sverige och länderna i ASEAN. Det är ett utmärkt tillfälle att få insikter från branschkollegor och politiska experter i regionen samt att träffa potentiella partners. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg deltar liksom en rad viktiga representanter från svenskt näringsliv och politik.

Team Sweden Paviljong på MINExpo International 2016

Business Sweden i USA erbjuder svenska företag verksamma inom gruvindustrin till att ansöka om och delta i den svenska paviljongen, Swedish Mining Pavilion, på MINExpo 2016.

Innehåll om exportstöd

Prenumerera

Totalt 150 träffar.