Musikexportpriset

Med Musikexportpriset vill regeringen uppmärksamma insatser inom musikbranschen som under det gångna året riktat strålkastarljuset mot Sverige och därigenom bidragit till både svensk export och den moderna Sverigebilden i utlandet.

Ansvariga statsråd
Ann Linde
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
 • Ann Linde delade ut regeringens musikexportpris 2016

  Nina Stemme mottar Regeringens hederspris av EU- och handelsminister Ann Linde
  Regeringens hederspris 2016 för mångåriga insatser för svensk musikexport tilldelades operasångerskan Nina Stemme. Foto: Emelie Öberg / Regeringskansliet

  Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2016 tilldelades artisten och låtskrivaren Zara Larsson. Regeringens hederspris 2016 för mångåriga insatser för svensk musikexport tilldelades operasångerskan Nina Stemme. Regeringen fortsätter även att möjliggöra för branschorganisationen Export Music Sweden att öka sina insatser med att få ut svenska låtskrivare, artister och musikbolag på strategiskt viktigt marknader genom näringsstöd under 2017.

 • Musikexportpriset 2016

  Foto: Katarina Tomhill/Regeringskansliet

  Regeringens Musikexportpris instiftades 1997 och firar i år 20-årsjubileum. Priset delas ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige. Vinnaren tillkännages av handels- och EU-minister Ann Linde vid en prisutdelning tisdagen den 21 februari 2017. Förutom Musikexportpriset delas även Regeringens hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport ut.

Om Musikexportpriset

Tidigare vinnare av Musikexportpriset

Regeringens Musikexportpris instiftades 1997. Priset delas ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige.

Hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport

Priset ges till en aktör inom musikbranschen som gjort mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet och därigenom sin del i att sprida en positiv bild av Sverige. Det är mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet som ska belönas.

Jury för Musikexportpriset

Juryn för Musikexportpriset består av ordförande Annika Rembe, generaldirektör Svenska Institutet, och sekreterare Gabriella Augustsson, gruppchef UD-FH, Utrikesdepartementet, samt ytterligare tio ledamöter.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök