Musikexportpriset

Med Musikexportpriset vill regeringen uppmärksamma insatser inom musikbranschen som under det gångna året riktat strålkastarljuset mot Sverige och därigenom bidragit till både svensk export och den moderna Sverigebilden i utlandet.

Ansvariga statsråd
Anna Hallberg
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
  • Oscar Holter får Regeringens musikexportpris av utrikeshandelsminister Anna Hallberg

    Oscar Holter vinner musikexportpriset 2021
    Vinnare av regeringens musikexportpris Oscar Holter tillsammans med handelsminister Anna Hallberg Foto: Sara Brynedal/Utrikesdepartementet

    Regeringens musikexportpris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2020 tilldelades Oscar Holter. Regeringens hederspris 2020 för mångåriga insatser för svensk musikexport tilldelades i år Ale Möller. Regeringens hedersomnämnande 2020 för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering tilldelades duon Sunshine.

Om Musikexportpriset

Tidigare vinnare av Musikexportpriset

Regeringens Musikexportpris instiftades 1997. Priset delas ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige.

Hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport

Priset ges till en aktör inom musikbranschen som gjort mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet och därigenom sin del i att sprida en positiv bild av Sverige. Det är mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet som ska belönas.

Jury för Musikexportpriset

Innehåll om Musikexportpriset

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 17 träffar.