Musikexportpriset

Med Musikexportpriset vill regeringen uppmärksamma insatser inom musikbranschen som under det gångna året riktat strålkastarljuset mot Sverige och därigenom bidragit till både svensk export och den moderna Sverigebilden i utlandet.

Ansvariga statsråd
Ann Linde
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
 • Ludwig Göransson får regeringens musikexportpris av utrikeshandelsminister Ann Linde

  Thomas Johansson, utrikeshandelsminister Ann Linde, Ludwig Göransson och Ulla Sjöström under prisutdelningen av Regeringens musikexportpris 2018.
  Thomas Johansson, utrikeshandelsminister Ann Linde, Ludwig Göransson och Ulla Sjöström under prisutdelningen av Regeringens musikexportpris 2018. Foto: Sofia Nahringbauer/Regeringskansliet

  Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2018 tilldelades kompositören och producenten Ludwig Göransson. Regeringens hederspris 2018 för mångåriga insatser för svensk musikexport tilldelades i år Thomas Johansson, Live Nation. Hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering gick till Musikmakarna och Ulla Sjöström.

 • Nomineringar till Musikexportpriset 2018

  Robyn
  Robyn Foto: Heji Shin

  Regeringens Musikexportpris delas varje år ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige. Vinnaren tillkännages av utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde vid en prisutdelning på Utrikesdepartementet onsdag den 6 mars klockan 14.30.

Om Musikexportpriset

Tidigare vinnare av Musikexportpriset

Regeringens Musikexportpris instiftades 1997. Priset delas ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige.

Hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport

Priset ges till en aktör inom musikbranschen som gjort mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet och därigenom sin del i att sprida en positiv bild av Sverige. Det är mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet som ska belönas.

Jury för Musikexportpriset

Juryn för Musikexportpriset består av ordförande Annika Rembe, generaldirektör Svenska Institutet, och sekreterare Gabriella Augustsson, gruppchef UD-FH, Utrikesdepartementet, samt ytterligare tio ledamöter.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 10 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida