Musikexportpriset

Med Musikexportpriset vill regeringen uppmärksamma insatser inom musikbranschen som under det gångna året riktat strålkastarljuset mot Sverige och därigenom bidragit till både svensk export och den moderna Sverigebilden i utlandet.

Ansvariga statsråd
Anna Hallberg
Ansvariga departement
Utrikes­departementet
 • Ghost får regeringens musikexportpris av utrikeshandelsminister Anna Hallberg

  Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor, Anna Hallberg delar ut Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 till Ghost.
  Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg delar ut Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 till Ghost. Foto: Sara Brynedal/Regeringskansliet

  Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 tilldelades Ghost. Regeringens hederspris 2019 för mångåriga insatser för svensk musikexport tilldelades i år Marie Dimberg.

 • Ludwig Göransson får regeringens musikexportpris av utrikeshandelsminister Ann Linde

  Thomas Johansson, utrikeshandelsminister Ann Linde, Ludwig Göransson och Ulla Sjöström under prisutdelningen av Regeringens musikexportpris 2018.
  Thomas Johansson, utrikeshandelsminister Ann Linde, Ludwig Göransson och Ulla Sjöström under prisutdelningen av Regeringens musikexportpris 2018. Foto: Sofia Nahringbauer/Regeringskansliet

  Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2018 tilldelades kompositören och producenten Ludwig Göransson. Regeringens hederspris 2018 för mångåriga insatser för svensk musikexport tilldelades i år Thomas Johansson, Live Nation. Hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering gick till Musikmakarna och Ulla Sjöström.

Om Musikexportpriset

Tidigare vinnare av Musikexportpriset

Regeringens Musikexportpris instiftades 1997. Priset delas ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige.

Hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport

Priset ges till en aktör inom musikbranschen som gjort mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet och därigenom sin del i att sprida en positiv bild av Sverige. Det är mångåriga insatser för svensk musikexport eller spridningen av svensk musik i utlandet som ska belönas.

Jury för Musikexportpriset

Innehåll om Musikexportpriset

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 14 träffar.