Lärarlönelyftet

Nyckeln för att vända utvecklingen i den svenska skolan är skickliga och engagerade lärare. Regeringen kommer därför att investera 3 miljarder på årsbasis i ett lärarlönelyft. Syftet är att öka läraryrkets attraktionskraft och därigenom resultaten i skolan.

Ansvariga statsråd
Helene Hellmark Knutsson
Ansvariga departement
Utbildnings­departementet
Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson
Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Skolverkets uppföljning av Lärarlönelyftet

Skolverket har nu presenterat en uppföljning över hur höstens pengar till Lärarlönelyftet har fördelats. Under perioden 1 juli till den 31 december 2016 delade Skolverket ut nästan 1,4 miljarder kronor vilket är 90 procent av höstens anslag. Genomsnittslönen för en person som tagit del av lärarlönelyftet är i dag 35 554 kr.

Illustration: Regeringskansliet

Detta är Lärarlönelyftet

Lärarlönelyftet ska premiera lärares skicklighet och utveckling i yrket och kan ge runt 60 000 lärare en lönehöjning. Besluten om höjd lön fattas lokalt.

Helene Hellmark Knutsson
Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Startskott för Lärarlönelyftet

I dag träder reformen i kraft och nu kan 60 000 lärare få en löneökning på cirka 2 500-3 500 kronor i månaden. Att Lärarlönelyftet träder i kraft är en viktig milstolpe för svensk skola. Vi behöver stärka läraryrket för att vända kunskapsresultaten i den svenska skolan. Att investera i lärarna är att investera i framtiden, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 51 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida