Ministermöten för hållbar energi

Den 23 och 24 maj 2018 står Sverige tillsammans med EU och Norden värd för stora ministermöten inom energiområdet. De nordiska energiministrarna har sitt årliga möte den 22 maj. I samband med mötena arrangeras temaveckan Nordic Clean Energy Week i Öresundsregionen. Då samlas politiker, forskare och näringsliv för att diskutera framtidens energilösningar.

Ansvariga statsråd
Ibrahim Baylan
Ansvariga departement
Miljö- och energi­departementet

Aktuellt

 • Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister.
  Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

  1. Sverige ska ha jämställd energisektor till 2030

  Vid dagens lansering av initiativet Equal by 30 har Sverige åtagit sig att globalt arbeta för principerna lika lön, lika ledarskap och lika möjligheter för kvinnor till år 2030. Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan presenterar åtgärder för att nå målen.

 • Foto: Folio bildbyrå

  2. Målet nått: 10 miljarder energieffektivare lampor nu ute på världsmarknaden

  Idag förklarade samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan målgången för satsningen Global Lighting Challenge. På två år har flera stora svenska och internationella aktörer, gjort åtaganden för att få mer effektiv belysning på marknaden.

 • Foto: Folio bildbyrå

  3. Sverige vill se globala åtgärder för hållbar batteritillverkning

  Sverige och EU-kommissionen, tillsammans med flera länder och företag, uppmanar fler att ställa sig bakom de åtgärder som behövs för att världens batteriproduktion ska bli socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar.

 • Foto: Folio bildbyrå

  4. Internationella innovationstävlingar verktyg för att nå klimatmålen

  Halvvägs in i det femåriga åtagandet från klimatmötet COP21 i Paris har samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan lanserat två internationella innovationstävlingar: Hållbar mobilitet som tjänst och Lokala hållbara energisystem.

 • De nordiska energiministrarna
  Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan tillsammans med sina nordiska kollegor. Foto: Matts Lindqvist/Norden.org

  5. Energiministrar vill stärka nordiskt ledarskap i global energiomställning

  Norden ska ha de mest integrerade och intelligenta hållbara energilösningarna. Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och de nordiska energiministrarna har antagit en deklaration om att stärka Nordens ledarskap i den globala energiomställningen. De uppmanar också det nordiska näringslivet att ta fram förslag som kan främja nordisk export av klimatsmart energiteknik.

 • Foto: Ulf Lindgren

  6. Världens energiministrar samlas i Öresundsregionen

  Den 23-24 maj står Sverige tillsammans med Danmark, Finland, Norge, Europeiska kommissionen och Nordiska ministerrådet värdar för ministermötena Clean Energy Ministerial och Mission Innovation i Malmö och Köpenhamn.

 • Foto: Johnér bildbyrå

  7. Ibrahim Baylan leder nordiskt energiministermöte

  Den 22 maj träffas de nordiska energiministrarna i Lund under ledning av samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan för att diskutera fördjupat nordiskt samarbete. Mötet följs av två internationella energiministermöten i Malmö och Köpenhamn den 23 och 24 maj.

 • Nordic Clean Energy Week

  8. Därför samlas världens energiaktörer i Malmö

  Hur ska vi få fram flera innovativa lösningar för att skynda på energiomställningen? Under Nordic Clean Energy Week 21–25 maj samlas energiministrar och branschaktörer från hela världen i Malmö och Köpenhamn för att diskutera och sprida framtidens energilösningar. Och alla är välkomna.

 • 9. Internationella energiministermöten till Öresundsregionen

  I maj 2018 står Sverige tillsammans med EU/Norden värd för stora ministermöten inom energiområdet. I samband med mötena arrangeras temaveckan Nordic Clean Energy Week i Öresundsregionen. Då samlas politiker, forskare och näringsliv för att diskutera framtidens energilösningar.

 • Nordic Clean Energy Week

  10. Nordic Clean Energy Week ramar in ministermötena

  Utöver officiella arrangemang i samband med ministermötena kommer det att ske många andra aktiviteter i Öresundsregionen på temat Nordic Clean Energy Week. Sveriges ambition är att det under veckan ska finnas en röd tråd mellan ministrarnas diskussioner och de sidoevenemang som äger rum.

 1. 1 Sverige ska ha jämställd energisektor till 2030
 2. 2 Målet nått: 10 miljarder energieffektivare lampor nu ute på världsmarknaden
 3. 3 Sverige vill se globala åtgärder för hållbar batteritillverkning
 4. 4 Internationella innovationstävlingar verktyg för att nå klimatmålen
 5. 5 Energiministrar vill stärka nordiskt ledarskap i global energiomställning
 6. 6 Världens energiministrar samlas i Öresundsregionen
 7. 7 Ibrahim Baylan leder nordiskt energiministermöte
 8. 8 Därför samlas världens energiaktörer i Malmö
 9. 9 Internationella energiministermöten till Öresundsregionen
 10. 10 Nordic Clean Energy Week ramar in ministermötena

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 11 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida