Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Sveriges nya jobbagenda

Sverige behöver fler jobb och fler som jobbar. Med Sveriges nya jobbagenda tar regeringen ett steg mot målet att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet. Jobbagendan har tre delar: "Investeringar för framtiden", "Fler och växande företag" samt "Satsningar på kompetens och matchning".

Tre delar

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Investeringar för framtiden

För att upprätthålla Sveriges konkurrenskraft på sikt krävs att vi gör nödvändiga investeringar. I bostäder och infrastruktur, i forskning och klimatinvesteringar.

Foto: Maskot/Folio

Fler och växande företag

Sverige är ett ledande innovationsland. Men år utan framtidsinvesteringar gör att andra länder nu springer snabbare. Därför kommer regeringen satsa på jobb i hela landet, innovativa och växande företag samt insatser för ökad export.

Foto: Maskot/Folio

Utbildning för rätt kompetens

En fungerande utbildningspolitik och en effektiv arbetsmarknad är avgörande om vi ska kunna komma tillrätta med arbetslösheten.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök