Hoppa till huvudinnehåll

Samlat grepp mot rasism och hatbrott

Sverige ska vara ett land fritt från rasism och hatbrott. Regeringen tar med den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott som beslutades 2016 ett samlat grepp om det viktiga arbete som utförs av flera myndigheter, regionala och lokala aktörer samt organisationer inom det civila samhället inom dessa frågor.

Ansvariga statsråd
Paulina Brandberg
Gunnar Strömmer
Ansvariga departement
Arbetsmarknads­departementet
Justitie­departementet
  • Regeringen stärker arbetet mot rasism och hatbrott

    Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.
    Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Foto: Viktor Pettersson/Regeringskansliet.

    Regeringen har påbörjat arbetet med att ta fram en ny handlingsplan mot rasism och hatbrott. I budgetpropositionen för 2024 aviserade regeringen en förstärkning av arbetet mot rasism de kommande åren. Regeringen stärker nu arbetet mot rasism och hatbrott på flera sätt. Genom budgetförstärkningen och den nya handlingsplanen kommer arbetet med att förebygga och motverka olika former av rasism att fortsätta med hög ambitionsnivå.

  • Skolverket ska genomföra en nationell studie om antisemitism i skolväsendet

    Antisemitism är ett växande problem i samhället som bland annat påverkar barn och unga. Regeringen ger nu Skolverket i uppdrag att genomföra en nationell studie om antisemitism i skolväsendet för att identifiera vilka problem och behov som finns.

Innehåll om Samlat grepp mot rasism och hatbrott

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 90 träffar.

Laddar...