Socialtjänst inklusive äldreomsorg

Socialtjänst inklusive äldreomsorg handlar om samhällets stöd och hjälp till människor som är särskilt utsatta eller i svårigheter. Området omfattar individ- och familjeomsorg, stöd till personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg.

Aktuellt om socialtjänst inklusive äldreomsorg

 • Nationellt besöksförbud på äldreboenden och utökad provtagning för covid-19

  Tisdag den 31 mars höll statsminister Stefan Löfven pressträff tillsammans med vice statsminister Isabella Lövin och socialminister Lena Hallengren. På pressträffen meddelades att ett nationellt besöksförbud på äldreboende kommer att införas och att provtagningen för covid-19 ska utökas i Sverige.

 • Arbete inom folkhälsa, sjukvård, social omsorg och socialförsäkringar med anledning av coronaviruset

  • En man och en kvinna står bredvid varandra.

   – Socialstyrelsen har idag tecknat avtal för att säkra omfattande leveranser av andningsskydd. Det här en långsiktig lösning, baserad på inhemsk svensk produktion, säger socialminister Lena Hallengren. Här med Jonas Nykvist från Dräger AB, ett företag inom medicin och säkerhetsteknik.

   Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Två män och en kvinna sitter vid ett stort bord.

   Socialminister Lena Hallengren, statsminister Stefan Löfven och H.M Konungen från extra informationskonselj på Kungliga slottet den 18 mars. Statsministern underrättade H.M. Konungen om regeringens arbete med att begränsa och bromsa spridningen av det nya coronaviruset i Sverige.

   Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Två kvinnor påväg till en pressträff.

   På pressträffen den 18 mars berättade socialminister Lena Hallengren om ett nytt uppdrag till Socialstyrelsen att inrätta en samordningsfunktion för intensivvårdsplatser. Här med Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

   Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • En kvinna står och talar.

   Socialminister Lena Hallengren på en pressträff 13 mars.

   Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Två män och två kvinnor står bredvid varandra vid en pressträff.

   Fredag 13 mars höll statsminister Stefan Löfven pressträff tillsammans med socialminister Lena Hallengren, näringsminister Ibrahim Baylan och minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans.

   Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Med anledning av utbrottet av nya coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 följer regeringen utvecklingen noga och har löpande kontakt med ansvariga myndigheter. Här finns samlad information om arbetet inom Socialdepartementets politikområden. Sidan uppdateras löpande.

Innehåll om socialtjänst inklusive äldreomsorg

Prenumerera

Totalt 1048 träffar.