Statsministerns resor i landet

Under 2017 och 2018 reser statsminister Stefan Löfven runt i landet för att samtala med människor och besöka företag. Han besöker framför allt mindre orter som vanligtvis inte hamnar i politikens eller mediernas fokus.

Ansvariga statsråd
Stefan Löfven
Ansvariga departement
Statsrådsberedningen

Om statsministerns resor i landet

 • Bilder från några av resorna

  • Stefan Löfven talar med en polis utomhus

   Den 31 januari reste Stefan Löfven till Södertälje för att diskutera polisens och kommunens insatser för att motverka den organiserade brottsligheten och öka tryggheten i kommunen.

   Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

  • Stefan Löfven talar med två elever

   Den 9 november besökte statsministern Gottsundaskolan i Uppsala. Där fick han möjlighet att träffa elever och lärare på skolan.

   Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

  • Stefan Löfven talar med två uniformsklädda poliser utomhus

   Trygghet och brottsbekämpning stod i fokus när Stefan Löfven besökte Gottsunda den 9 november.

   Foto: Voctor Svedberg/Regeringskansliet

  • Stefan Löfven går tillsammans med flera personer i fabriken

   På Scania i Oskarshamn den 4 juli hade Stefan Löfven samtal med ledning, fackliga representanter och medarbetare.

   Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

  • Stefan Löfven kliver i land vid Skärhamn på Tjörn

   Statsminister Stefan Löfven har inlett sin resa i landet med tema trygghet. Den 2 juli kliver Löfven i land vid Skärhamn på Tjörn efter att ha besökt kustbevakningen. Under 2016 så har kustbevakningen medverkat och genomfört 34 oljeskyddsoperationer, 280 sjöräddningsoperationer och 260 000 kontrollåtgärder.

   Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

  • Stefan Löfven står och talar med piloter och ledning på flygflottiljen

   Den 3 juli besökte Stefan Löfven F 17 Blekinge flygflottilj. Statsministern gjorde ett besök på flygflottiljen där incidentberedskapen är stationerad och hade samtal med piloterna och ledningen om verksamheten.

   Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

  • Stefan Löfven och vårdpersonal

   Onsdag den 17 maj reste statsminister Stefan Löfven till Gävleborgs län och besökte Sandviken och Hofors. Bilden är från ett besök på hälsocentralen i Hofors där han fick ta del av verksamheten och prata med personalen.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Stefan Löfven skakar hand med en medarbetare på stålverket.

   I Hofors besökte statministern också Ovako stålverk. Där samtalade han med medarbetare, ledning och fackliga representanter och fick också möjlighet att ta del av verksamheten på stålverket.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Löfven samtalar med en kvinna inne på fabriken.

   Den 17 februari gick resan till Sörmland. På bilden besöker statsminister Stefan Löfven Voith Paper Fabrics i Högsjö. Där pratade han med ledningen och medarbetare och fick också ta del av produktionen.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Löfven fotograferas av barn i ett klassrum.

   Den 10 februari var statsminister Stefan Löfven i Upplands-Bro i Stockholms län. Där besökte han bland annat klass 3B i Finnstaskolan. Han hade fått ett brev från två av eleverna i klassen och när han besökte Upplands-Bro passade han på att ge brevskrivarna svar direkt i klassrummet.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Löfven och Damberg med skotrar.

   Den 8 februari besökte statsminister Stefan Löfven och närings- och innovationsminister Mikael Damberg Jämtlands län. Där fick de ta del av den lokala besöksnäringens verksamhet och tog bland annat en skotertur från Storhogna Högfjällshotell i Vemdalen till Samevistet uppe på fjället.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Löfven samtalar med en medarbetare inne på fabriken.

   Den 7 februari reste statsministern i Västra Götalands län. Tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte han bland annat Marbodals fabrik i Tidaholm där de tog del av produktionen och samtalade med företagsledningen, medarbetare och fackliga representanter.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Gruppbild på Löfven och skolbarn.

   Den 6 februari var statsministern i Kronobergs län. I Växjö besökte han bland annat Centrumskolan i Araby. Där träffade han lärare, elever och fackliga företrädare och diskuterade skolans utmaningar och regeringens arbete för en jämlikare skola.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Stefan Löfven pratar med en polis.

   Under besöket i Växjö pratade Stefan Löfven bland annat med insatschef Admir Smailagic som berättade om sitt och kollegornas arbete.

   Foto: Victor Svedberg / Regeringskansliet

  • Löfven samtalar med en kvinna inne på pappersbruket.

   Ett av stoppen i Kronobergs län gjordes i Lessebo. Där besökte statsministern Lessebo Paper AB för att träffa företagsledningen, medarbetare och fackliga representanter.

   Foto: Victor Svedberg /Regeringskansliet

"Alla ska känna sig delaktiga i samhällsbygget"

En viktig del i samarbetsregeringens arbete är att hålla ihop Sverige och stärka gemenskapen mellan land och stad.

– Alla ska känna sig delaktiga i samhällsbygget, oavsett om du bor i en storstad eller på landsbygden, bruksort eller förort. Ingen ska behöva oroa sig över välfärden, skolan eller etableringen och folk ska kunna driva företag i hela Sverige. Det är vad jag vill prata med människor om på mina resor, säger statsminister Stefan Löfven.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 29 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida