Foto: Maskot/Folio

Sverige tillsammans

Sverige tillsammans är en nationell samling initierad av statsministern med syfte att skapa ännu bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige. På regeringens uppdrag arrangerade länsstyrelserna under våren 2016 sjutton regionala konferenser över hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Syftet med konferenserna var att diskutera utmaningar och möjligheter för nyanländas etablering. Under 2017 och 2018 genomförs en uppföljning av satsningen.

Ansvariga statsråd
Ylva Johansson
Ansvariga departement
Arbetsmarknads­departementet

Sverige tillsammans - regionala konferenser

 • Samtal från Sverige tillsammans

  Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  Under 2018 har statssekreterare Anders Kessling fortsatt dialogen om nyanländas etablering. Läs intervjun med honom om de samlade erfarenheter han har tagit del av under sin resor runt om i landet.

 • Bred uppslutning för Sverige tillsammans

  Statssekreterare Erik Nilsson.
  Statssekreterare Erik Nilsson om att det varit en bred uppslutning för regionkonferenserna Sverige tillsammans. Foto: regeringen.se.

  Under våren 2016 arrangerade länsstyrelserna sjutton regionala konferenser över hela landet med syfte att diskutera utmaningar och möjligheter för nyanländas etablering. Statssekreterare Erik Nilsson deltog på samtliga av konferenserna för att presentera regeringens politik när det gäller nyanländas mottagande och etablering inom områdena arbetsmarknad, utbildning, boende och hälsa.

Statssekreterare Erik Nilsson.
Statssekreterare Erik Nilsson. Foto: regeringen.se.

Efter Sverige tillsammans: Fortsättningen med regionala konferenser

Den nationella samlingen Sverige tillsammans var startskottet i arbetet med att förbättra nyanländas etablering. Som en uppföljning bjöd länsstyrelserna in till regionala konferenser under 2016.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regionala konferenser i hela Sverige

Syftet med de regionala konferenserna är att ge en samlad presentation av de resurser och förutsättningar som finns för kommuner och landsting i form av statliga ersättningar, regelverk och stödinsatser från nationella myndigheter. Deltagarna ska också ges möjlighet att utbyta erfarenheter och dela goda exempel kring mottagande och etablering.

Foto: Folio

Länsstyrelserna stod värdar

I början av 2016 arrangerade länsstyrelserna sjutton regionala konferenser över hela Sverige, från Malmö till Luleå. Alla kommuner och landsting var inbjudna till konferenserna som hade syftet att deltagarna skulle diskutera utmaningar och möjligheter för nyanländas etablering i ett långsiktigt perspektiv.

Sverige tillsammans - den nationella samlingen

Foto: regeringen.se

Statsministern stod värd för Sverige tillsammans

Måndag den 12 oktober 2015 samlades kommuner, myndigheter, företag, fackliga organisationer, civilsamhället och andra aktörer för att tillsammans skapa ännu bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige. Statsminister Stefan Löfven stod värd för konferensen och hade bjudit in cirka 800 deltagare till en nationell samling, Sverige tillsammans. Konferensen går att se i efterhand via länkarna nedan.

Foto: regeringen.se

Webb-TV: Regeringen presenterar 100-klubben

En av våra största samhällsutmaningar handlar om hur vi kan bli bättre på att ta till vara utrikes föddas kunskap och erfarenhet. Den rådande situationen kräver att regeringen, myndigheterna och företagen tar nya krafttag i att identifiera möjligheter för fler nyanlända att komma in i arbetslivet. Regeringen vill tillsammans med de företag som är beredda att ta emot minst 100 nyanlända skapa möjligheter utifrån varje enskilt företags förutsättningar och behov.

Bild på Stefan Löfven med svenska flaggan i bakgrunden.
Statsminister Stefan Löfven betonade att Sverige står inför en av de absolut största humanitära insatser i Sveriges historia. Han gjorde reflektioner bakåt i tiden och drog paralleller till andra världskriget och krisen på Balkan att jämföra med situationen i Syrien just nu. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

”Alla kan inte göra allt men alla kan göra något”

Skapa ännu bättre etableringsmöjligheter med fokus på jobb och utbildning för nyanlända. Bygga hållbara lösningar tillsammans. Ta lärdom från liknande situationer tidigare. Hämta kunskap från lokala initiativ som också kan bli nationella. Så kan regeringens nationella samling ”Sverige tillsammans” sammanfattas.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 28 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida