Tillbaka till jobb

”Just nu går det bra för Sverige, sysselsättningen ökar, arbetslösheten minskar och de lediga jobben blir allt fler. Men det går inte bra för alla i Sverige. Trots att långtidarbetslösheten sjunker, så sjunker den inte snabbt nog. Det är nu hög tid att ordentligt satsa på de individer som under en lång tid stått utanför arbetsmarknaden. Här kan du ta del av regeringens samlade insatser för långtidsarbetslösa.”

Ylva Johansson, arbetsmarknads- och etableringsminister

Ansvariga statsråd
Ylva Johansson
Ansvariga departement
Arbetsmarknads­departementet
Foto: Maskot/Folio.

Regeringens samlade insatser för långtidsarbetslösa

Regeringen satsar bland annat på yrkesutbildning inom bristyrken, studiemotiverande kurs vid folkhögskola och extratjänster för de personer som står längst ifrån arbetsmarknaden. Extratjänster kan bland annat skapas inom sjukvården, skolan, äldrevården, barnomsorgen, funktionshindersomsorgen samt hos myndighet.

Foto: Maskot/Folio

Fas 3 är historia

Regeringen har beslutat om avveckling av sysselsättningsfasen, fas 3. Sedan den 31 januari 2018 finns inte längre åtgärden. Istället får långtidsarbetslösa del av insatser som rustar för arbete, exempelvis utbildning och extratjänster.

Foto: Maskot/Folio

Fler och växande sociala företag

De arbetsintegrerande sociala företagen gör i dag en stor insats när det gäller att skapa arbetstillfällen för människor som har varit arbetslösa länge. Regeringen har därför bjudit in till dialog med arbetsintegrerande sociala företag för att diskutera hur dessa företag kan växa och bli fler.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 42 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida