Torkan och värmen 2018

Den långvariga värmen och torkan påverkar många delar av samhället. Det har varit flera skogsbränder, jordbruket har drabbats hårt av torkan och grundvattennivåerna har sjunkit. De höga temperaturerna kan dessutom medföra hälsoproblem, särskilt hos äldre och sjuka. Regeringen följer händelseutvecklingen noga och fattar nödvändiga beslut löpande. Regeringskansliet har kontinuerlig kontakt med ansvariga myndigheter.

Torkan och värmen 2018

Foto: Thomas Henriksson/TT

Vattennivåer och vattenförsörjning

Problemet med låga grundvattennivåer är inte permanent, men kan bli långvarigt eftersom det kräver riklig nederbörd för att återställa grundvattenmagasinen. Läs mer om arbetet med vattenförsörjning i samband med värmen.

Foto: Thomas Henriksson/TT

Värmebölja och hälsa

Värmebölja kan leda till olika problem för människors hälsa. Att exponeras för värme medför olika risker för olika individer. Här hittar du information om arbetet som rör människors hälsa och värmen.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Lantbruket och torkan

Vårens och sommarens extrema torka har fått konsekvenser för det svenska lantbruket. Regeringen följer utvecklingen nära och fortsätter tillsammans med myndigheter och andra aktörer att hitta lösningar på de utmaningar som uppstår för att underlätta för lantbrukarna framöver.

Foto: Erik Simander/TT

Skogsbränder

Det har varit flera skogsbränder i landet och räddningstjänsten har genomfört storartade insatser för att skydda människor, egendomar, skog och samhällets funktionalitet. Här hittar du information om arbetet som berör skogsbränderna.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 71 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida