En äldre man och äldre kvinna med personal mellan sig
Foto:Folio

Trygghet och livskvalitet för äldre

En av regeringens viktigaste uppgifter är att öka tryggheten och förbättra för de äldre. Sverige ska vara ett bra land att åldras i.
Regeringen har börjat ett långsiktigt förändringsarbete för att anpassa äldreomsorgen till den demografiska och tekniska utvecklingen.

För att bibehålla en äldreomsorg av god kvalitet måste tillgången till personal med rätt kompetens säkras. Äldre ska kunna leva ett gott och aktivt liv efter arbetslivet och har rätt till långsiktigt tryggare och högre framtida pensioner.

Aktuellt inom Trygghet och livskvalitet för äldre

Foto: TT

Om hälsovård, sjukvård och äldreomsorg med anledning av covid-19

Coronapandemin har haft stor påverkan på hälso- och sjukvården och äldreomsorgen. Här hittar du regeringens beslut och åtgärder med anledning av coronapandemin. Använd filtret längre ned på sidan för att hitta regeringsbeslut, aktuell lagstiftning eller information om en viss åtgärd.

Socialminister Lena Hallengren står vid talarstol och kommissionens ordförande Mats Melin syns på en bildskärm bredvid socialministern.
Corona kommissionens ordförande Mats Melin överlämnar kommissionens första delredovisning till Socialminister Lena Hallengren den 15 december. Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

Regeringen välkomnar Coronakommissionens delbetänkande

Tisdag 15 december överlämnade Coronakommissionen sin första delredovisning till regeringen, med fokus på smittspridning inom vård och omsorg om äldre. Slutsatserna visar bland annat att det behövs bättre regelverk, tydligare ansvarsfördelning och ökad medicinsk kompetens i äldreomsorgen.

En äldre kvinna och en yngre kvinna står bredvid varandra i ett kök.
Foto: Folio Foto: Folio

Pressträff om utredningen om en fast omsorgskontakt i hemtjänsten

Fredagen den 27 november lämnade utredaren Barbro Westerholm sin utredning Införande av en fast omsorgskontakt i hemtjänsten till socialminister Lena Hallengren. Efter överlämningen hölls en digital pressträff.

Innehåll om Trygghet och livskvalitet för äldre

Prenumerera

Totalt 23 träffar.