Välfärdskommissionen

Välfärdskommissionens uppdrag går ut på att identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden. Kommissionen samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer.

Ansvariga statsråd
Magdalena Andersson
Ansvariga departement
Finans­departementet
  • Nu startar Välfärdskommissionens arbete

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    Regeringens nybildade Välfärdskommission ska stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalité i framtiden. Den 4 februari samlades ledamöterna för ett första möte.

Prioriterade områden

  • Förbättrad styrning av välfärden
  • Effektivt nyttjande av offentliga resurser
  • Hållbar kompetensförsörjning och en god arbetsmiljö i välfärdssektorn
  • Digitaliseringens möjligheter att frigöra resurser till välfärden
Illustration: Regeringskansliet

Utformning och ledamöter

Välfärdskommissionen samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer. Här finns korta presentationer av ledamöterna och information om hur kommissionen organiseras.

Illustration: Regeringskansliet

Uppdraget

Regeringen tillsatte Välfärdskommissionen 19 december 2019. Här kan du ta del av uppdraget och läsa mer om de prioriterade områdena som kommissionen ska arbeta med.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen inrättar Välfärdskommissionen

Regeringen inrättar nu en välfärdskommission som ska identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden. Kommissionen samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer.

Innehåll om Välfärdskommissionen

Prenumerera

Totalt 4 träffar.