Välfärdskommissionen

Välfärdskommissionens uppdrag går ut på att identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden. Kommissionen samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer.

Ansvariga statsråd
Magdalena Andersson
Ansvariga departement
Finans­departementet
  • Regeringen inrättar Välfärdskommissionen

    Foto: Regeringskansliet

    Regeringen inrättar nu en välfärdskommission som ska identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden.

Prioriterade områden

  • Förbättrad styrning av välfärden
  • Effektivt nyttjande av offentliga resurser
  • Hållbar kompetensförsörjning och en god arbetsmiljö i välfärdssektorn
  • Digitaliseringens möjligheter att frigöra resurser till välfärden
Illustration: Regeringskansliet

Utformning och ledamöter

Välfärdskommissionen samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer. Här finns korta presentationer av ledamöterna och information om hur kommissionen organiseras.

Illustration: Regeringskansliet

Uppdraget

Regeringen tillsatte Välfärdskommissionen 19 december 2019. Här kan du ta del av uppdraget och läsa mer om de prioriterade områdena som kommissionen ska arbeta med.

Foto: Regeringskansliet

Pressträff juli 2019: Regeringen inrättar en välfärdskommission för att stärka välfärden

Regeringen inrättar en välfärdskommission där staten, kommuner och regioner och fackföreningar ska hitta metoder för att stärka välfärden framöver. Det meddelade finansminister Magdalena Andersson och civilminister Ardalan Shekarabi idag.

Innehåll om Välfärdskommissionen

Prenumerera

Totalt 3 träffar.