Expo 2020 fokusbild.png
Bild: Expo 2020 Dubai

Världsutställningen Expo 2020 i Dubai

Världsutställningen Expo 2020 äger rum i Dubai år 2020. Temat för Expo 2020 är ”Connecting Minds – Creating the Future". Utställningen har tre områden: möjligheter (opportunity), mobilitet (mobility) och hållbarhet (sustainability). Sveriges paviljong kommer att vara placerad i området hållbarhet. Expo 2020 blir regeringens enskilt största satsning inom export- och investeringsfrämjandet.

  • Sverige deltar i Expo 2020 i Dubai

    Expo 2020 sekretariat
    Sekretariatet för världsutställningen Expo 2020 i Dubai, från vänster: Handläggare Felix Nyström, kanslisekreterare Monica Engström, avtalsansvarig Eric Vänerlöv, biträdande generalkommissarie Nina Ekstrand och generalkommissarie Anders Lönnberg. Foto: Taimi Köster/Regeringskansliet

    I oktober 2020 arrangerar Dubai nästa världsutställning. Budskapet är "Connecting minds, creating the future" och ambitionerna hos arrangören är stora med innovationer och hållbar utveckling som viktiga ledord. - Den svenska paviljongen ska genomsyras av ett hållbarhetsperspektiv. Utställningskommittén ska också ta fasta på regeringens politik för hållbart företagande och mänskliga rättigheter och arbetet med Agenda 2030, säger Anders Lönnberg, generalkommissarie för det svenska deltagandet.

Små aktualiteter

Bild: Expo 2020 Dubai

Expo 2020 Dubai

Världsutställningen Expo2020 förväntas få uppemot 180 deltagande länder och 25 miljoner besökare. Läs mer på utställningens internationella hemsida.

Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Organisation i Sverige

Regeringen har tillsatt en kommitté med ansvar att genomföra Sveriges medverkan vid Expo 2020. Kommittén leds av länsrådet Anders Flanking. Ledamöterna i kommittén har erfarenhet från både offentlig sektor, storföretag och innovativa startups samt regioner och fackförbund. En svensk hemsida för Expo 2020 är under produktion.

Foto: Regeringskansliet

Projekttävlingen

Kommittén för Sveriges deltagande i Expo 2020 i Dubai har utlyst en tävling för att utforma Sveriges paviljong och utställning i Dubai 2020. Sista dag för inlämning av intresseanmälan är 4 juni. Inbjudan till utvalda intressenter går ut den 7 juli.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida