Åsa Lindhagen

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Arbetsmarknadsdepartementet

"Vi kan aldrig acceptera att människor inte har makten över sina egna liv. Regeringen jobbar för ökad jämställdhet på alla nivåer, att stärka barns rättigheter, att bekämpa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi står tydligt upp för alla människors lika värde."

Aktuellt från Åsa Lindhagen

  • Regeringen beslutar om handlingsplan mot segregation

    Att minska och motverka segregation är högt prioriterat för regeringen och en del av arbetet för ett tryggt och hållbart Sverige. Regeringen har nu beslutat om handlingsplanen Ett Sverige som håller ihop - Regeringens insatser för minskad segregation och goda livschanser för alla.

  • Digital pressträff med biståndsministern och jämställdhetsministern 25 november 2020

    I dag, onsdag den 25 november, håller minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen en digital pressträff med anledning av den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och statssekreterare Karin Strandås sitter vid ett bord och deltar i ett digitalt möte.
Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och statssekreterare Karin Strandås i digitalt möte med generaldirektörer på myndigheter som deltagit i Kunskapslyftet. Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

Barnets rättigheter i fokus på digitalt högnivåmöte

Fredagen den 23 oktober bjöd jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och statssekreterare Karin Strandås in generaldirektörer för de myndigheter som ingått eller fortfarande ingår i kunskapslyftet för barnets rättigheter.

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje.
Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje. Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

Åsa Lindhagen och Morgan Johansson besökte Södertälje

Den 16 oktober besökte Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Södertälje. Ministrarna tog del av Södertälje kommuns arbete för att minska och motverka segregation med fokus på välfärdsbrottslighet och brottsförebyggande arbete. Ministrarna besökte även en familjecentral i Geneta.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Pressträff för barn om budgeten

Den 22 september höll finansminister Magdalena Andersson och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, som är ansvarig för barnrättspolitik i regeringen, en pressträff för att svara på barns frågor om budgeten för 2021. En teckenspråkstolkad version av pressträffen finns i pressmeddelandet.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen utser Lars Arrhenius till ny Diskrimineringsombudsman

Regeringen har beslutat att utse Lars Arrhenius till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen. En teckenspråkstolkad version av pressträffen finns i pressinbjudan.

Innehåll från Åsa Lindhagen

Prenumerera

Totalt 309 träffar.