Åsa Lindhagen

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Arbetsmarknadsdepartementet

"Vi kan aldrig acceptera att människor inte har makten över sina egna liv. Regeringen jobbar för ökad jämställdhet på alla nivåer, att stärka barns rättigheter, att bekämpa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi står tydligt upp för alla människors lika värde."

Aktuellt från Åsa Lindhagen

  • "Långsiktighet är a och o för att lyckas"

    Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, Åsa Lindhagen, leder en statsrådsgrupp tillsammans med en rad andra statsråd för att minska och motverka segregationen. Hör henne berätta om regeringens arbete.

  • Den svenska demokratin hundra år

    Porträttfoton av Stefan Löfven, Amanda Lind och Åsa Lindhagen
    Statsminister Stefan Löfven, demokratiminister Amanda Lind och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

    I dag, den 24 maj 2019, är det hundra år sedan riksdagen tog det första beslutet på vägen för att införa allmän och lika rösträtt i riksdagsval. Genom beslut av 1919 och 1921 års riksdagar infördes allmän och lika rösträtt. Den 12 september 1921 var första gången kvinnor fick gå till valurnorna och utöva sin rösträtt i riksdagsval. Att demokratin fyller hundra år i Sverige utgör ett unikt tillfälle att uppmärksamma demokratin.

Innehåll från Åsa Lindhagen

Prenumerera

Totalt 54 träffar.