Åsa Lindhagen

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Arbetsmarknadsdepartementet

"Vi kan aldrig acceptera att människor inte har makten över sina egna liv. Regeringen jobbar för ökad jämställdhet på alla nivåer, att stärka barns rättigheter, att bekämpa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi står tydligt upp för alla människors lika värde."

Aktuellt från Åsa Lindhagen

  • Fler satsningar för att främja hbtq-personers lika rättigheter och möjligheter

    Regeringen har idag fattat beslut om att ge Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, i uppdrag att stärka förutsättningarna att skapa mötesplatser för unga hbtq-personer. Detta är det senaste i en rad av satsningar som regeringen har beslutat om för att stärka hbtq-personers lika rättigheter och möjligheter. Hör Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för hbtq-frågor, berättar om regeringens satsningar.

  • Åsa Lindhagen invigde Stockholm Pride

    Mellan den 29 juli och 3 augusti pågår Stockholm Pride. Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för hbtq-frågor, invigde veckan. Hör Åsa Lindhagen berättar om Pride-veckans betydelse för hbtq-personers rättigheter. Läs också om att regeringen avser att se över vissa familjerättsliga frågor, bl.a. utreda hur den föräldraskapsrättsliga lagstiftningen skulle kunna göras könsneutral.

Innehåll från Åsa Lindhagen

Prenumerera

Totalt 73 träffar.