Åsa Lindhagen

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Arbetsmarknadsdepartementet

"Vi kan aldrig acceptera att människor inte har makten över sina egna liv. Regeringen jobbar för ökad jämställdhet på alla nivåer, att stärka barns rättigheter, att bekämpa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi står tydligt upp för alla människors lika värde."

Aktuellt från Åsa Lindhagen

  • Satsning för att möta ökad utsatthet i samband med det nya coronaviruset

    Bild: Regeringskansliet

    Regeringen föreslår att 100 miljoner kronor avsätts till civilsamhällesorganisationer som arbetar med barn och unga i utsatta situationer samt med våldsutsatta kvinnor, barn och hbtq-personer och mot våld i nära relationer. Dessa grupper riskerar att hamna i en särskilt svår situation på grund av det nya coronaviruset. Förslaget är en del av den extra ändringsbudget som regeringen beslutade den 1 april.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen sitter vid ett konferensbord och pratar.
Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen under det digitala mötet med representanter från civilsamhället. Foto: Regeringskansliet

Åsa Lindhagen i digitalt möte med civilsamhället med fokus på områden med socioekonomiska utmaningar

Den 27 mars mötte Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, representanter från civilsamhället. Syftet var att få en bild av vilka konsekvenser det nya coronaviruset har för personer boende i områden med socioekonomiska utmaningar.

Foto: Regeringskansliet

Åsa Lindhagen höll ett digitalt möte med Barnrättsdelegationen

Måndagen den 23 mars samlade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen Barnrättsdelegation för att ta del av organisationernas tankar om barns och ungas situation och risk för ökad utsatthet på grund av det nya coronaviruset.

Åsa Lindhagen sitter i en soffa och pratar med Unizons generalsekreterare Olga Persson.
Åsa Lindhagen träffar Unizons generalsekreterare Olga Persson. Foto: Kajsa Edqvist/Regeringskansliet

Åsa Lindhagen i möte med kvinno- och tjejjourer om utsatthet i hemmet

Torsdagen den 19 mars höll jämställdhetsminister Åsa Lindhagen möten med riksförbundet Unizon och Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (Roks), för att få mer kunskap om hur kvinnor och barn som lever med våld i hemmet blir extra utsatta på grund av det nya coronaviruset.

Lindhagen och kommissionen står framme vid podiet under en pressträff
Regeringen har beslutat att tillsätta en kommission för jämställda livsinkomster. Foto: Regeringskansliet

Regeringen tillsätter en kommission för jämställda livsinkomster

Regeringen har beslutat att tillsätta en kommission för jämställda livsinkomster. Kommissionen har fått i uppdrag att lämna förslag som syftar till att långsiktigt öka den ekonomiska jämställdheten mellan kvinnor och män i Sverige.

Innehåll från Åsa Lindhagen

Prenumerera

Totalt 180 träffar.